Italiansalaatti perunanuudelista
Ainekset:
- 1,000 KG Mestari perunanuudeleita
- 0,250 KG kypsiä porkkanakuutioita tai -suikaleita
- 0,250 KG omenakuutioita tai -suikaleita
- 0,200 KG pakasteherneitä
- 0,250 KG palvikinkkua kuutioina tai suikaleina
- 0,150 KG herkkukurkkuja kuutioina tai suikaleina
Kastike:
- 0,200 KG majoneesia
- 0,200 KG ranskankermaa
- 0,200 KG kermaviiliä
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
Valmistus:
Ota pakasteherneet sulamaan. Kaada jäiset perunanuudelit 1/1 GN vuokaan. Höyrypaista monitoimiuunissa 100 asteessa höyryllä 20 min kannen alla.
Jäähdytä nopeasti.
Sekoita porkkanat, herneet, herkkukurkut ja omenat varovasti perunanuudeleiden joukkoon.
Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää varovasti nostellen palvikinkku seokseen. Tarkista maku ja anna salaatin maustua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Annosmäärä 50, noin 50g annos. Saanto 2,5kg.