Jauheliha-perunanuudelilaatikko
Ainekset:
- 1,000 KG Mestari Perunanuudelia
- 0,600 KG Sika-nauta jauhelihaa
- 0,200 KG Royal aurinkokuivattua tomaattia suikaleina (säästä valutettu öljy)
- 0,040 KG Filos vaalea balsamico-kastike
- 0,300 KG Dodoni fetamurua tai Filos fetaa murustettuna
- 0,300 L Laktoositonta kermaa
- 0,005 KG tomaattipyree
- 0,200 KG kaalia, porkkanaa suikaleina (100g kumpaakin)
- 0,100 KG purjoa
Mausteet:
timjami
suola
pastamauste
vaalea balsamico-kastike
basilika
mustapippuri
paprikajauhe
Valmistus:
Sekoita perunanuudelit, suikaloidut vihannekset ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet sekä osa mausteista keskenään. Paista jauheliha ja purjosipuli aurinkokuivattujen tomaattisuikaleiden öljyllä. Mausta mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella.
Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain: 1. perunanuudeli-vihannessekoitusta; 2. ruskistettu ja maustettu jauheliha; 3. fetarae; 4. perunanuudeli-vihannessekoitusta.
Sekoita kerma ja tomaattipyree. Mausta hyvin. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Koristele fetamurulla, minitomaateilla ja yrteillä.
Vinkki: vaihtelevuutta saat vaihtamalla juureksia tai valmistamalla laatikon kalasta.
Lisätietoa yhteistyöreseptin tuotteista: http://www.filos.fi/