Kesäinen perunahippusalaatti
Suomalaisesta perunasta valmistetut perunahiput sopivat loistavasti myös salaatteihin. Perunahipuista, pikkelöidyistä kasviksista ja tuoreista yrteistä saadaan näyttävä, terveellinen ja ennen kaikkea maistuva salaatti moneen käyttöön.
Ainekset:
- 3,000 KG Mestari Perunahippua
- suolaa ja öljyä
Pikkeliliemi:
- 0,300 L väkiviinaetikkaa
- 0,600 L sokeria
- 0,600 L vettä
- sinapinsiemeniä ja fenkolinsiemeniä
Kasvikset:
- 1,000 KG porkkanaa
- 1,000 KG kurkkua
- 0,500 KG retiisiä
viimeistelyyn:
- tuoretta tilliä ja minttua
- paahdettuja auringonkukansiemeniä
- kylmäpuristettua rypsiöljyä ja oliiviöljyä
Valmistus:
Laita jäiset perunahiput GN-pakkiin ja lisää öljy ja mausta suolalla. Laita kansi päälle ja kypsennä 100 °C höyryuunissa 25 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Jäähdytä kypsät perunahiput ennen käyttöä. Voit halutessasi kypsentää perunahiput edellisenä päivänä.
Valmista pikkeliliemi laittamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi ennen käyttöä.
Pilko kasvikset haluamallasi tavalla ja laita pikkeliliemeen. Anna kasvisten maustua yön yli. Valuta pikkelöityneet kasvikset kypsien perunahippujen joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Viimeistele salaatti tuoreilla yrteillä, auringonkukansiemenillä ja öljyllä.
Kuva ja ohje: Kespro Foodster