Butter Chicken ja yrttiperunahippu
Ainekset:
Yrttiperunahippu:
- 3,000 KG Mestari Perunahippua
- 0,050 KG rypsiöljyä
- 0,030 KG hienoa merisuolaa
- 0,020 KG juustokuminaa
- 0,015 KG rouhittua mustapippuria
- 0,070 KG tuoretta korianteria, hienonnettuna
- 0,070 KG tuoretta minttua, hienonnettuna
Butter Chicken:
- 4,000 KG broilerin fileekuutioita tai paistileikkeitä
- 0,200 KG voita
- 1,000 KG sipulia, hienonnettuna
- 0,050 KG valkosipulimurskaa
- 0,030 KG chiliä, hienonnettuna
- 0,100 KG voita
- 0,100 KG tomaattisosetta
- 0,020 KG jauhettua inkivääriä
- 0,020 KG Garam Masalaa
- 0,010 KG jauhettua kardemummaa
- 0,010 KG juustokuminaa
- 3,000 KG paseerattua tomaattia
- 1,000 L kuohu- tai ruokakermaa
- 0,020 KG hienoa merisuolaa
Lisäksi: tuoretta korianteria koristeluun
Juustokuminajugurtti:
- 2,000 KG turkkilaista jugurttia
- 0,030 KG juustokuminaa
- 0,030 KG sitruunamehua
- 0,007 KG hienoa merisuolaa
- Sekoita kaikki ja säilytä kylmässä.
Valmistus:
Ruskista broilerinpalat voissa pannulla tai uunissa. Laita 100 g voita kattilaan ja lisää sipulit ja chilit. Kypsennä muutama minuutti. Lisää tomaattisose ja mausteet. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä viisi minuuttia. Lisää broilerinpalat ja kypsennä loppuun.
Vinkki! Voit kypsentää kaiken GN-vuoassa, lisää ruskistetut broileripalat pohjalle ja kaada kastike päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia ja nosta ruoka suoraan lämpöhauteeseen. Koristele tuoreella korianterilla.
Reseptin on laatinut kokki ja ravintola-alan luova uudistaja Linnea Vihonen.