Perunanuudeli Bangkok
Ainekset:
- 1,000 KG Mestari Perunanuudeli
- 0,075 KG rypsiöljyä
- 0,015 KG suolaa
- 0,075 KG rypsiöljyä
- 0,250 KG sipulia, suikaloitu
- 0,075 KG valkosipuli, murskattu
- 0,400 KG porkkanaa, suikaloitu
- 0,500 KG siitakesieni, pilkottuna
- 0,100 KG punainen chili, pilkottuna
- 0,200 KG soijakastiketta
- 0,150 KG paahdettua seesamiöljyä
- 0,150 KG sitruunanmehua
- 0,010 KG suolaa
- 0,150 KG tuore korianteri, hienonnettuna
- 0,075 KG seesaminsiemeniä
Valmistus:
Paista jäisiä Mestari Perunanuudeleita rypsiöljyssä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä syrjään.
Freesaa sipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä. Lisää porkkanat, siitakesienet ja chilit ja jatka paistamista, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta napakoita.
Mausta soijakastikkeella, paahdetulla seesamiöljyllä, sitruunamehulla ja suolalla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Kuva ja ohje: Linnea Vihonen.