”Uunipaella” perunahipulla
13 annosta
Ainekset:
- 1,000 KG Mestari Perunahippua
- 1,000 KG broilerikuutioita, pakaste
- 0,500 KG porkkanasuikaleita, pakaste
- 0,200 KG sipulikuutioita, pakaste
- 0,150 KG valkosipulimurskaa
- 1,500 KG tomaattimurskaa
- 1,000 L kanalientä
- 0,050 KG kylmäsaostuvaa tärkkelystä
- 0,020 KG suolaa
- 0,010 KG paprikajauhe
- 0,010 KG curry
- 0,500 KG herneitä, pakaste
Valmistus:
Mittaa 1-1 65 GN -vuokaan perunahippu sekä porkkanasuikaleet, broileri- ja sipulikuutiot. Sekoita tomaattimurska, valkosipulimurska ja mausteet keskenään. Lisää kanaliemi seokseen ja sekoita kylmäliukoinen tärkkelys viimeisenä kastikkeen sekaan. Lisää liemi vuokaa ja sekoita.
Kypsennä 160 asteessa yhdistelmäpaistolla 40-45 minuuttia. Sekoita pari kertaa paiston aikana. Lisää herneet paiston loppuvaiheessa.
Vinkki: Kokeile täytteeksi myös paprikaa, äyriäisiä, chorizo-makkaraa tai siitakesieniä.